Skip navigation

O nas

Spotkanie w kuchni

Z własnego doświadczenia wiemy, że wiele serdecznych spotkań, szczególnie z tymi, których lubimy, czy nawet kochamy, odbywało się w kuchni. To miejsce magiczne, w którym dzielimy się tym, co najlepsze, przygotowujemy potrawy dla najbliższych i dla gości. Kuchnia to miejsce, w którym rozmawiamy przy wspólnej pracy i w miłej atmosferze ciepła, które w naturalny sposób towarzyszy gotowaniu. Magię kuchni staramy się przenieść na scenę, do galerii handlowej, na spotkanie firmowe czy imprezę dla dzieci.


Eksperymenty kulinarne

Gotowanie to okazja do ciągłego eksperymentowania, odkrywania nowych smaków, zapachów i doznań – dzielenia się nimi. Naszą pasją chcemy inspirować tych, dla których pracujemy. Kuchenne eksperymenty, wspólna praca i jej efekty dają wielką radość, którą chcemy się dzielić.


Praktyka

Pokazy kulinarne  z gwiazdami i nie tylko organizujemy od 2004 roku. Nie potrafimy już ich wszystkich zliczyć, choć każdy był inny i na swój sposób wyjątkowy. Każda impreza to jakaś historia, często nowi ludzie i inne oczekiwania, nowe miejsce, które trzeba „oswoić”, odpowiednio zagospodarować. Zdobyte dzięki temu doświadczenie pozwala nam wydobywać wszystkie smaki kuchni, a organizatorom wydarzenia gwarantować sukces. Wkładamy całe nasze serce  w to co robimy. Każdy pokaz typu livecooking, pokaz carvingu czy warsztaty kulinarne muszą być przeprowadzone na najwyższym poziomie.


Nasz zespół


o-nas.jpg


Wśród nas są doskonali kucharze, animatorzy kulinarni, dietetycy i specjaliści od organizacji eventów. Gotowanie to nasza pasja, którą chcemy się dzielić. Pracujemy razem na sukces każdego kulinarnego wydarzenia, w które jesteśmy zaangażowani.

Robert Trzaska


Szef Kuchni Kuźni Dobrego Smaku, mistrz krakowskiego cechu kucharzy, obecnie restaurator, dawniej szef kuchni Hotelu Witek, szef kuchni i kierownik Karczmy Krzywaczka, kucharskie szlify zdobywał w Hotelu Cracovia i w Wiedniu, audytor w firmach gastronomicznych.

Paweł Czerenko


Twórca Kuźni Dobrego Smaku, dziennikarz, wykładowca na krakowskich uczelniach, smakosz i kucharz-amator. Od ponad 10 lat zajmuje się organizacją wydarzeń kulturalnych i kulinarnych. Przemierza Polskę wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu skarbów regionalnej kuchni.